Bouwjaar
Wonen
Kamers
Perceel
1.390 m2 m2

Omschrijving

6 Kavels Donckselaan Aan de Donckselaan, onder de luwte van de unieke buitenplaats het Huys ten Donck, bevindt zich een zestal kavels, bestemd voor de bouw van in totaal zes twee-onder-een-kap woningen. Hiervan zijn inmiddels vier al overgedragen aan nieuwe eigenaren en zijn er nog maar twee beschikbaar! De bouwkavels kijken aan de oostkant uit […]

6 Kavels Donckselaan
Aan de Donckselaan, onder de luwte van de unieke buitenplaats het Huys ten Donck, bevindt zich een zestal kavels, bestemd voor de bouw van in totaal zes twee-onder-een-kap woningen. Hiervan zijn inmiddels vier al overgedragen aan nieuwe eigenaren en zijn er nog maar twee beschikbaar!

De bouwkavels kijken aan de oostkant uit op de Buitenplaats Het ‘Huys ten Donck’, de laatste geheel oorspronkelijke buitenplaats van Zuid-Holland. Het park bij Het ‘Huys ten Donck’ is een van de belangrijkste groenelementen van Ridderkerk en is door haar ligging van groot belang voor de kernen Bolnes en Slikkerveer. Aan de westkant grenzen de kavels aan het recreatiegebied Donckse Velden, waarmee de groene omgeving is gegarandeerd. De Donckselaan vormt de ideale woon- en leefomgeving voor wie van ruimte, rust, historie en landelijkheid houdt en tegelijkertijd op korte afstand van Rotterdam wil wonen. De Donckse buurt staat bekend als de mooiste buurt van Ridderkerk met traditionele eengezinswoningen alsook grotere villa’s in jaren 30 stijl, omringd door veel groen. Het is royaal wonen in een historische en groene omgeving.

Ridderkerk is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen en leven. De gemeente ligt in de luwte van de grote stad. Daardoor is Ridderkerk een relatief groene, rustige gemeente waar toch veel binnen de gemeentegrenzen te vinden is. Ook de verbindingen naar bijvoorbeeld Dordrecht, Rotterdam of Kinderdijk zijn goed. Zowel over de weg als over het water.

Het staat de koper van een bouwkavel vrij, onder de voorwaarden die daartoe door de gemeente Ridderkerk en de verkoper zijn gesteld, een twee-onder-één-kap woning te ontwerpen en te bouwen. Gezien de historische omgeving dienen het ontwerp en de bouw te worden getoetst aan de door de gemeente en opdrachtgever gestelde beeldkwaliteitseisen.
Tevens bestaande kavels nu nog uit ruwe bouwgrond, wat betekent dat de koper zelf de kavels nog bouwrijp dient te maken. Hierover zijn afspraken gemaakt met de Gemeente Ridderkerk die de uitvoering hiervan doet.

De grootte van de kavels:
Diepte ca. 69,50 meter inclusief ca. 3,5 meter brede watergang (incl. taluds).

Breedte ca. 10,00 meter
Voor de kavels aangelegde watergang biedt naast het extra element van water tevens de grens tussen het recreatiegebied en de kavels zodat de privacy van de bewoners gegarandeerd is, waarbij het eigendom van de watergang bij de koper/erfpachter ligt, echter onderhoud van de watergang eeuwig is ondergebracht bij dezelfde beheerder die ook de Donckse Velden onderhoud (contract beschikbaar). Alleen het eigen talud dient onderhouden te worden door nieuwe eigenaar.

Oppervlak in totaal inclusief watergang: 695 m2

De prijs is op aanvraag.

TOELICHTINGSCLAUSULE NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse?

Bel ons op 0180-200 000 voor een afspraak.

Maak een afspraak

Kenmerken

Koopprijs
€ 1,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Niet van toepassing

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.390 m2
Inhoud
0 m3

Energie

CV ketel eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Nee

Buitenruimte

Liggingen
Open ligging, In bosrijke omgeving

Garage

Oppervlakte
0 m2

Content info hier...